onsdag den 2. december 2015

Vaniljekranse



Her har man brug for en kødhakkemaskine med et specielt lille jern, som kører dejen ud i stjerneform. Alternativt kan dejen formes til kugler der trykkes flade med en gaffel.

Portionen giver cirka to bageplader

TID: CA. 1 TIME OG 30 MIN. INKL HVILETID OG BAGNING

185 g smør
100 g sukker
100 g flormelis

1 spsk vaniljesukker
Kornene fra ½ vaniljestang
275 g hvedemel
1 æg

Hak smørret ned i en skål. Hæld de tre slags sukker, vaniljekorn og mel i skålen og smuldr dejen sammen med fingrene. Saml dejen med et æg. Del dejen i tre stykker og læg dem på køl i en halv time. Kør dejen gennem kødhakkemaskinen og for længderne til kranse. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader. Afkøl på en rist.

Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Tekst og foto har været bragt i Flensborg Avis den 27. november


Ingen kommentarer:

Send en kommentar