fredag den 6. november 2015

Det syriske køkken



De mest brugte madvarer er gryn og dadler, mælk, olivenolie, ost og kød fra får, geder og
kameler. I oaserne, langs floderne og i kystområder med nedbør er udvalget større. Her dyrkes byg, durumhvede, kikærter og forskellige bønner, aubergine, hvidløg, løg, tomat, sød og peberfrugt. De mest karakteristiske krydderier i Syrien og landene omkring er kanel, koriander, mynte, rosmarin, safran, spidskommen og verbena.


Syrisk kebab
Skal grilles
1 ½ time
God til mange
Du skal bruge spyd, der ikke er runde

Lammesmåkød
Løg
Persille
En blanding af 12 forskellige krydderier heriblandt sort peber, kardemomme, kanel og salt

Hele løg

Kør kødet to-tre gange i en kødhakker til det er meget finthakket. Hak løg og persille og vend det i kødet sammen med krydderierne. Læg kødet i fryseren i 30 minutter.
Tænd grillen.
Form kødet omkring spyddene. Spyddene må ikke være runde. Grill kødspyddene på grillen. Sæt ligeledes de hele løg på spyd og grill dem.

Tabbouleh – syrisk salat

Nem
30 minutter
Vegan
God til mange

1 lille bundt frisk persille
1 lille bundt frisk mynte
1 citron
2 røde peberfrugter
3 tomater
1 salatløg
1 agurk

Pluk persille og mynte og hak det fint. Skær citronen i tynde skiver. Skær peberfrugt, tomat, salatløg og agurk i tynde skiver. Arranger det på et fad og hæld olivenolie over.


Hummus
Nem
Vegan
20 minutter
Holder sig godt, kan bruges til pålæg
Kogte kikærter på dåse kan bruges – brug 2 dåser

250 kikærter
ca. 1 ½ dl kogelage
½ dl citronsaft
5 fed hvidløg
2 spsk tahin
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødte koriander
salt og peber
Olivenolie og spidskommen til pynt

Læg kikærterne i blød i 6-12 timer.
Hæld vandet fra og kog dem møre i nyt vand ca. 45 minutter. Hæld vandet fra – gem 2-3 dl.
Blend kikærter, kogelage, citronsaft, hvidløg, tahin, spidskommen og koriander til en cremet masse. Tilsæt mere kogelage hvis den ikke er cremet nok. Smag til med krydderier

Opskrifterne har været bragt i Flensborg Avis
Foto: Gertrud Sabroe Termansen 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar