søndag den 14. juni 2015

Jordbærmilkshake



 

Jordbærmilkshake

2 glas

200 g jordbær
200 g vaniljeis
2 spsk jordbærmarmelade
evt. 1 spsk flormelis

Blend jordbær, is og marmelade sammen. Smag om der skal sukker i og server straks.

Du kan også bruge frosne jordbær, men så skal du også bruge mælk til at fortynde den. 

Godt at vide om jordbær

Jordbærplanten hører til rosenfamilien, og jordbær er botanisk set ikke et bær men en flerfoldsfrugt, hvor de små kerner på jordbærret er små nødder. Det, vi spiser og kalder jordbær, er blomsterbunden, der under frugtmodningen svulmer op og bliver saftig.
Jordbær skulle tilhøre gruppen af superbær, som på forskellige måder beskytter kroppen og hjælper med afgiftning af uønskede stoffer. Jordbær indeholder kalium og fibre og har et højt indhold af C-vitamin.
Skyl kun jordbærrene hvis der er jord eller urenheder på.
Nip dem altid efter de er blevet skyllet.
Spis jordbærrene den dag de er købt eller frys dem ned.
Friske jordbær holder sig en dags tid eller højst to på køl.
Husk at jordbær skal have stue temperatur, når de spises - den fine smag forsvinder, hvis de er for kolde.
Du kan sagtens bruge stødte, bløde og kedelige jordbær, hvis du koger dem til grød eller marmelade. Kom eventuelt lidt atamon i marmeladen. 

FOTO: Gertrud Sabroe Termansen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar