torsdag den 25. juni 2015

Grøntsagsgratin med pasta


En skøn vegetarret.

Til 4-5 personer
Tid 1 time og 15 minutter
Vegetarisk 

250 g pasta

100 g løg
2 fed hvidløg
1/4 blomkålshoved
1 squash
1 aubergine 
olie til stegning
1 spsk timian
3 dl bouillon

1 spsk smør
2 spsk hvedemel
300 ml bouillon
500 ml mælk 
Revet muskatnød
Salt, peber
50 g parmesan
4 spsk rasp

Kog pastaen al dente efter anvisning på emballagen.
Pil og hak løg og hvidløg. Skær blomkål, squash og aubergine i mindre stykker. Svits grøntsagerne i olie med timian. Hæld bouillon over og lad det simre mens du laver sovsen.
Varm olien i en gryde og rør melet ud i det. Hæld varm bouillon i under omrøring. Hæld sojamælk og sojafløde i og varm igennem under omrøring. Smag til med rigelig muskatnød, salt og peber.
Hæld pastaen i et ovnfast fad, hæld grøntsagerne over og hæld sovsen over til sidst. Drys parmesan og rigelig med rasp over. Sæt retten i ovnen og bag den i cirka 35 minutter ved 200 grader. Server retten varm eller lun med salat til. 

Foto: Gertrud Sabroe Termansen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar