søndag den 29. marts 2015

Påskens chokoladekage


I februar bagte jeg en masse kager til fordel for Danmarks Indsamlingen. Som I måske har læst, betalte Flensborg Avis udgifterne, og der var mere end 30 søde, sydslesvigere der kom forbi og købte en kage. Nogen af dem vil gerne have mulighed for at bage kagen selv, så den kommer her i en påsket version med topping og æg.

Chokoladekage med vaniljecreme og påskeæg

Tilberedningstid 1 time
Til 8-10 personer
Server is og flødeskum til
Vær opmærksom på bagetiden, hellere for kort end for lang tid.
Kagen kan fryses uden creme

175 g saltet smør
125 g mørk chokolade
250 g sukker, gerne en blanding af almindelig melis og farin eller rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
1 spsk yoghurt eller kærnemælk
250 g mel
1 tsk bagepulver

Topping
100 g blødt smør
200 g flødeost
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker

Pynt med farvede chokolade æg


Tænd ovnen på 175 grader.
Skær smør og chokolade i mindre stykker og smelt det over lav varme i en gryde.
Hæld sukker og vaniljesukker i en røreskål. Pisk æggene i et af gangen og pisk det skummende. Hæld yoghurten i sammen med chokoladesmørret.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Fordel dejen i en form ca. 20 gange 30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i cirka 30 minutter. Tjekker du dejen med en pind, skal der stadig sidde dej på- men den skal ikke være våd.
Afkøl kagen på en rist. Hvis du kan få den ud af formen er det godt, ellers står den og bager videre.
Pisk smør, flødeost, florsukker og vaniljesukker sammen og fordel det over den afkølede kage. Pynt med chokolader.
Pak kagen i film eller en plasticpose til den skal spises.

 FOTO: Gertrud Sabroe Termansen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar