onsdag den 28. januar 2015

Pizza




Hvis du fulgte mit råd fra sidste uge! og lavede en stor portion kødboller, skal du kun sørge for dejen nu. Alternativt kan du komme en dåse tun og tynde skiver løg på.

Pizzadej

15 g gær
150 ml vand
2 spsk olie
½ tsk salt
1 tsk eddike
ca. 250 g pizzamel f.eks. fra Aurora

Tomatsovs af: 1 fed hvidløg, 1 spsk løg, 2 spsk tomatpure, 50 ml rødvin, 1 tsk oregano, sukker, salt og peber.

Fyld
½ portion kødboller (opskrift herunder)
50 g revet ost

Krydderurter eller salat til pynt

Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, olie, salt og eddike. Ælt mel i til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve overdækket og lunt i 45 minutter. Ælt dejen igennem og rul tyndt ud og læg den på en bageplade.
Hak hvidløg og løg og svits det i en gryde med tomatpure. Hæld rødvin på, lad det bruse op. Kog ind og smag til med oregano, sukker, salt og peber.
Smør tomatsovesen ud på dejen, fordel bollerne på og drys ost over.
Bag pizzaen i ca. 8 minutter ved 275 grader. Pynt med friske krydderurter eller salat. 

Kødboller

500 g hakket oksekød, gerne med max. 5% fedtindhold
50 g hakket løg
1 æg
1 spsk hvedemel
Salt, peber
Bouillon til kogning

Hæld kødet i en skål. Pil løget og hak det fint. Ælt kød, løg, æg og hvedemel sammen og krydr godt med salt og peber. Var bouillon op i en gryde. Form farsen til små boller med en teske og kog dem i bouillonen. Afkøl dem og frys dem ned du ikke skal spise indenfor de næste par dage.





1 kommentar:

  1. Hvor lækkert med kødboller på pizzaen. Det skal helt sikkert prøves.

    SvarSlet