fredag den 26. december 2014

Caesarsalat


Er du ved at have fået nok? Men er ikke helt klar til kålkuren endnu? Så tag en salat.

Jeg har fået denne opskrift fra Dyvig badehotel. Her får du opskriften på den helt fra bunden. Server eventuelt salaten med et stykket stegt kylling – så er det næsten som at være der.

Hjemmelavet mayonnaise

2 æggeblommer
25 ml hvidvinseddike
1 knivspids salt
250 ml planteolie

Hæld æggeblommer, eddike og salt i et blenderglas. Start med at blende og hæld langsomt olien i til passende konsistens. Hæld lidt koldt vand i hvis det skiller.

Dressing

100 g mayonnaise
100 g cremefraiche 18 %
2 spsk Dijon sennep
4 sardin filetter
50 g revet parmesan
Salt, peber

Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.


Brødcroutons

Dagsgammelt lyst brød
Smør

Tænd ovnen på 130 grader. Skær brødet i terninger, hæld det ud på en bageplade. Bag croutonerne til de er sprøde. Smelt smørret og hæld det over de sprøde croutons.


Cæsarsalat

Hjertesalat eller romanisalat
Dressing
Croutons
Parmesan i store flager
Friske krydderurter f.eks. kørvel

Skyl salaten og tør den godt. Vend salaten i dressing og anret på en tallerken. Pynt med croutons, parmesan og krydderurter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar