Har I en dag til overs i december måned, kan den med fordel
bruges lige over grænsen. For Flensborg byder på meget mere end grænsebutikker
med billige dåseøl og slik i kilovis.
Duften af punch, brændte mandler og fedtkogte kager blander
sig med de grillede pølser. Her er savsmuld på jorden mellem boderne og et
lille hornorkester der spiller tyske julemelodier.
Stemningen er intim og hyggelig på Südermarkt, som er
centrum for Flensborgs julemarked, og især omkring fyraftenstid kan man meget
nemt få en snak med de andre gæster omkring langbordene.
Til dem der har en ualmindelig sød og fed tand er
der Mutzen. Det er lækre, fedtkogte, uimodståelige kager der
sælges varme i kræmmerhus med et godt drys flormelis over. Hvis du ikke er i nærheden af Flensborg kan du prøve at bage dem selv.
25 g blødt smør
½ dl mælk
15 g gær
2 æg
25 g sukker
2 tsk vanilje
Ca. 250 g mel
Ca. 1 liter smagsneutral olie til at stege i
3 spsk flormelis evt. blandet med 1/2 tsk kardemomme
Smelt smørret og hæld mælken i. Rør gæren ud i lidt af mælkesmørret. Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt sukker og vanilje. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve overdækket
i 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen igennem og rul den ud i 2 cm tykkelse.
Skær dejen i strimler og herefter i små kager ca.2x2cm..
Varm olien op i en gryde og bag kagerne i den meget varme olie. Vend dem undervejs. Når de er
lysebrune, er de færdige. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem efterfølgende med krydret
flormelis. Server straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar