onsdag den 10. september 2014

Æbletærte med karamelliserede æbler




Her har jeg kogt æblerne møre med lidt smør. Det giver en let karamellisering, der passer godt på tærter.


Tærtedej - du kan også købe en færdig dej men denne her er god
100 g koldt saltet smør
200 g mel gerne 405
50 g florsukker
2 spsk mælk

Æblemos
1 kg æbler
50 g smør
100 g sukker
1 dl æblejuice

Creme
250 mascarpone
1 dl yoghurt 
3 spsk florsukker
1 tsk vanilje
1 tsk citronskal
1 tsk citronsaft
 
Hak smørret og hæld det i en foodprocessor med mel og florsukker. Start maskinen og kør til er smuldret. Hæld mælk i og kør til dejen samler sig. Pak dejen i film og læg på køl ½ times tid.

Skræl æblerne og skær dem i både. Varm smør i en gryde med sukker. Hæld æblerne i og lad dem simre til de bliver bløde. Spæd æblejuice i, hvis det bliver for tørt. Smag til med sukker og afkøl mosen.

Pres dejen ned i en stor tærteform. Dæk med bageærter og bag i ca. 15 minutter. Fjern bageærter og bag videre i ca. 5 minutter til bunden er lysebrun. Afkøl.

Pisk mascapone sammen med  yoghurt, florsukker og vanilje og smag til med citronsaft- og skal. Fordel skyren i de afkølede tærtebunde. Læg æblerne på og pynt med lidt grønt - mynte.

Server evt. råsyltede brombær til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar