tirsdag den 26. august 2014

Vild med tahin


Tahin er en tyk pasta af knust, ristet sesamfrø. Det er meget anvendt i det nordafrikanske og mellemøstlige køkken i hummus, dip og dressinger. Konsistensen minder om en tør nutella og smagen er ligeledes tør- den hænger behageligt fast i ganen. Det er et meget fedt produkt, men den bliver alligevel ofte blandet med olie, men yoghurt, mælk og bouillon kan også bruges. Der bør altid indgå lidt syre i form af citron eller eddike i dressingen - det får tahinen ned fra ganen igen.

Gulerodssalat med tahindressing

2 spsk tahin
1 spsk vand eller yoghurt
1 spsk olivenolie
2 tsk lys eddike
1 lille fed hvidløg (kan undlades)
salt og peber

4 gulerødder
1 spsk ristet sesam
lidt persille
1 håndfuld tranebær

Rør tahin, vand, olie og eddike sammen. Pres hvidløg i og smag til med salt og peber.
Riv gulerødderne i lange strimler og vend dem i dressingen. Pynt med sesam, persille og tranebær.

Yoghurttahindressing 

2-3 spsk tahin
2 dl yoghurt
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
1 lille fed hvidløg
salt og peber

Rør tahin og lidt af yoghurten lind og rør resten af yoghurten i. Smag til med koriander, spidskommen, hvidløg, salt og peber.

Se opskrift på hummus her:
http://louises-koekken.blogspot.de/2012/08/helt-rligt-hummus.html


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar