torsdag den 9. januar 2014

Hakket oksekød med rodfrugtelåg og parmesan



Din partner, dine forældre og dine børn vil elske dig for denne ret. Og hunden bliver lykkelig for resterne. Brug gerne flere forskellige slags rodfrugter i kartoffelmosen. Opskriften er til 4 personer.

1 kg kartofler
300 g selleri
1 spsk smør
Muskatnød, salt og peber
450 g hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie til stegning
1 tsk af følgende tørrede rosmarin, timian og oregano
1 dåse flåede tomater
3 spsk friskrevet parmesan

Rå rødbedesalat
500 g rødbeder
250 g æble
½ dl juice – æble eller appelsin
Salt og peber
1 spsk sesam
Evt. frisk persille til pynt og god smag

Tænd ovnen på 180 grader. Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Kog kartofler og selleri møre og mos dem med lidt af kogevandet og smør. Smag til med muskatnød, salt og peber. Skær løget i små terninger og pres hvidløget. Sauter løg og hvidløg i olie. Tilsæt kød og brun det med krydderier. Hæld tomater på og lad retten simre i 20 minutter. Hæld kødsovsen i et ovnfast fad. Fordel mosen over. Riv parmesan over retten og stil den i ovnen i 15 minutter. Skræl rødbederne. Del æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær rødbeder og æbler i små terninger og hæld dem i en serveringsskål. Hæld juice over, krydr med salt og peber og vend salaten rundt. Rist sesam på en tør pande og hæld dem over salaten. Pynt evt. med persille.


Opskrift og billede er lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VKStock til Landbrug & fødevarer, Vores mad. 
Se flere ideer til denne ret på:
http://www.voresmad.dk/Opskrifter/Hele_kogebogen/H/Hakket_oksekoed_med_rodfrugtlaag.aspx#.UswC5vsdink

Ingen kommentarer:

Send en kommentar