søndag den 8. december 2013

Tips til småkagebagning og en enkelt nøddesmåkage

Mandag den 9. december

Ligger du inde med tips, som du syntes vi kan have glæde af, må du meget gerne dele dem med os her på bloggen eller på facebook.


  • Læs opskriften helt igennem og find alle ingredienser frem inden du begynder at bage.
  • Alle nævnte krydderier er stødte. Støder man selv sine krydderier, er de meget mere smagfulde end dem man køber stødte. 
  • De ubagte kager har bedst af at komme på kolde bageplader, ellers flyder de ud.
  • Hold godt øje med kagerne hele tiden, der er stor forskel på, hvor hurtigt de er færdigbagte.
  • Både ovn og kagernes tykkelse spiller en rolle for hvor hurtigt kagerne er færdige.
  • Der er meget stor forskel på ovne, så alle tider er vejledende.
  • Lad småkagerne køle af direkte på risten og ikke på bagepapir, hvor de kan risikerer at blive bløde.
  • Læg først kagerne i dåser, når de er helt afkølede.




Nøddekager

250 g hvedemel
200 g sukker
175 g smør
1 æg

50 g blandede nødder f.eks. paranødder, valnødder og mandler

Hæld mel, sukker og smør i en foodprocessor og kør til dejen er grynet. Hæld ægget i og kør til dejen er samlet. Form 2 ruller. Hak nødderne fint og rul dejen i dem. Læg dem i køleskab til den er gennemkold. Skær rullerne i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys resten af nødderne over. Bag kagerne i ca. 12 minutter ved 180 grader.

Også i dag er opskrift og foto lavet i samarbejde med http://stylistnicolineolsen.blogspot.de/og vkstock.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar