mandag den 3. juni 2013

Salatsæsonen er startet

Mens vi venter på de danske grøntsager, må vi ty til de udenlandske og i denne salat er det dem på glas, der skal bruges. Her kan du tillige komme af med alle resterne. Det kunne være kapers, soltørrede tomater, oliven, artiskokker, løg og andre syltede grøntsager fra sydlige himmelstrøg.
Her er de blandet i en fuldkornsbulgur og pyntet med basilikum og rødløg. Behøver jeg at sige at salaten er herlig til grillmiddagen?

200 g fuldkornsbulgur
Olivenolie til stegning
ca. 4 dl bouillon gerne Herbamare
i alt ca. 150 g oliven, artiskokker, tomater, capers...
1 fed hvidløg
2 spsk lys eddike
Sukker, salt og peber
1 lille rødløg
frisk basilikum

Varm olien i en gryde. Hæld bulgur over og rør rundt til det begynder at dufte lidt af popcorn. Hæld bouillon over og læg låg på og skru ned til simretemperatur. Se om de er møre efter ca. 10 minutter eller om de skal have lidt mere væske. Kog færdig og afkøl let. Skær grøntsagerne i mundrette stykker, pil og hak hvidløg og vend det hele i bulguren. Brug lidt af olien fra nogen af glassene. Hæld eddike over og smag til med sukker, salt og peber. Pil løget og skær det i tynde skive.Pynt med løg og basilikum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar