fredag den 24. maj 2013

Marokkanske sommerminder





Skønne grønne asparges, ristede hasselnødder og kikærter er basis for dagens salat. Jeg har brugt et dejligt stykke lam, men man kan også bruge en rest oksekød eller kylling til salaten.
Se opskrift på pitabrød her
http://louises-koekken.blogspot.de/2011/11/bag-dine-egne-pitabrd.html

400 g lammeinderlår
100 g hasselnødder
1 ds kikærter
1 bundt grønne asparges ca. 500 g
200 g ærter
10 stilke bredbladet persille
10 stilke mynte
3 spsk olie
2 spsk eddike
1 tsk sukker
Salt og peber

Pitabrød

Dup kødet tørt og steg det i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Sænk varmen til 180 grader og steg færdig i ca. 20 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter. Rist nødderne på en tør pande. Gnub dem i et viskestykke til hinderne falder af. Hak nødderne. Dræn kikærterne. Bræk det nederste træge stykke af aspargesene, skær dem i 3 cm. lange stykker og damp dem i kogende letsaltet vand i 2 minutter. Hæld kogende vand over ærterne, gentag til de tøet op. Skær kødet i skiver og bland det med de øvrige ingredienser.
Pil bladene af persille og mynte og kasser stilkene. Blend krydderurterne med olie, eddike, sukker, salt og peber. Pynt med ristede nødder og server ristet pitabrød til. 


Foto Bjørn Jacobsen til SØNDAG

Ingen kommentarer:

Send en kommentar