lørdag den 23. marts 2013

Så er der tyggekarameller



Julen varer lige til påske, der er virkelig noget om det!
Det er præcis tre måneder siden jul, det sner stadig og vi er stadig i julehumør. Det har resulteret i skønne, skønne karameller. De er ok nemme at lave, kom bare i gang. 

¾ dl piskefløde
¾ dl sirup gerne Lyle’s Golden Sirup
50 g smør
125 g sukker
1 tsk vanilje

Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm op under omrøring. Lad det småkoge under omrøring til sukkermassen er 122 grader varm. Det tager ca. 15 minutter. Har du ikke noget termometer varmer du sukkermassen i ca. 15 minutter til den laver bløde bobler og du kan forme en lille kugle karamel i et glas koldt vand. Hæld karamellen ud på oliesmurt bagepapir på ca. 15 x 25 cm. Rul den sammen som en roulade når du kan røre ved det og læg karamellen køligt. Skær den i skiver når den er afkølet. Spis karamellerne straks eller opbevar dem i en lukket beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar