onsdag den 27. marts 2013

Langtidsstegt lam

Ja, der ligger en ske og ikke en kniv ved kødet og det er selvfølgelig, fordi kødet er så mørt, at det kan skrabes af benet med en ske. Rigtig god påske til Jer alle, må jeres kød blive mørt og lækkert.

1 lammeskulder på lige under 2 kg
Frisk rosmarin
Salt og peber
Evt. 4 fed hvidløg
Ca. 2 kg kartofler, rødbeder, selleri, pastinak, persillerod
3/4 l bouillon

Tænd ovnen på 250 grader. Skær ridser i "sværen" og krydr godt med salt og peber. Skær lommer til rosmarin og evt hvidløg. Steg kødet i 10 minutter. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en bradepande, hæld bouillon over og stil bradepanden ind under kødet. Sænk varmen til 150 grader. Hæld bouillon over kødet med jævne mellemrum. Steg kød og grøntsager færdig i 2-2½ time. Det skal være helt mørt, men selvfølgelig ikke tørt.


1 kommentar:

  1. Jeg steger min lammekølle altid i 7-9 timer på 80 grader, så bliver den virkelig mørt. Fik opskrifter fra en græsk kogebog. Det er en god ide at bruge en stegetermometer, så du er sikker på at den er godt gennemstegt.

    SvarSlet