søndag den 23. december 2012

Småkager

For en lille månedstid siden spurgte receptionisten i mit fitnesscenter, om jeg bager småkager til hende igen i år- de tyske julesmåkager er mildest talt elendige. Men de er kønne, stukket ud i fine former og sat på de dertil indkøbte bageoblater. 
Hvis du ikke har bagt endnu, kan du sagtens nå det. Drop det med at stikke dejen ud i fine former, det tager alt for lang tid og kan ikke smages.
Mit bedste småkage tip er at blande dejen i en foodprocessor. Så er dejen klar på 3-5 minutter, form den til ruller, læg dem på køl i en times tid. Skær dem i tynde skiver og læg dem på bageplader. Bag dem og afkøl på en rist.



Brune kager

Ca. 100 stk.


250 g smør
200 g lys rørsukker
100 g mørk sirup
450 g mel
1 spsk kanel
2 tsk ingefær
1 tsk koriander
1 tsk stjerneanis
75 g hasselnødder
Sammenpisket æg til pensling



Hæld smør, rørsukker, sirup, mel, kanel, ingefær, koriander og stjerneanis i en foodprocessor og start den. Kør til dejen netop har samlet sig. Hak nødderne og bland dem i. Form dejen til to ruller og læg på køl. Skær dejen i ganske tynde skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem ca. 10 minutter ved 200 grader. Lad dem afkøle på en rist uden bagepapir. 

Specier
Ca. 70 stk.

250 g mel
100 g florsukker
175 g koldt smør
1 æg
Hæld mel, sukker og smør i en foodprocessor og kør til dejen er smuldret. Saml dejen med ægget. 
Form dejen til 2 ruller, 3- 4cm i diameter, læg dem på køl i ca. 1 time. 
Skær dejen i ganske tynde skiver og læg kagerne på en bageplade med bagepapir. 
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. 
Hold godt øje med kagerne hele tiden, der er stor forskel på, hvor hurtigt de er færdige. Lad dem afkøle på en rist uden bagepapir.
Læg kagerne i kagedåser når de er helt afkølede.


Finsk brød
Ca. 40 stk.

150 g mel
50 g florsukker
125 g smør
1 æg
Sammenpisket æg til pensling
2 spsk perlesukker
10 hakkede hasselnødder
Hæld mel, sukker sammen og smørret i en foodprocessor. Saml dejen med ægget. 
Form dejen til fingertykke ruller og sæt dem på køl i ½ times tid. 
Pres rullerne let flade med en kagerulle og skær dem i 3 cm store stykker. 
Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys sukker og hasselnødder over. 
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. Hold godt øje med kagerne hele tiden, 
der er stor forskel på, hvor hurtigt de er færdige. Lad dem afkøle på en rist uden bagepapir. Læg kagerne i kagedåser når de er helt afkølede.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar