mandag den 31. december 2012

Dit eller mit hummer?






Er Du i den lykkelige situation, at Du skal have hummer i aften? Hvis ja, kan jeg anbefale denne fremgangsmåde og tilbehør- velbekomme og godt nytår.

Undlad at rette hummerkroppen ud inden den skal i gryden, det skulle gøre kødet sejt.

1 levende hummer på ca 1 kg
dild
salt

Læg hummeren i kogende, saltet vand med dild stilke og kog den i ca. 15 minutter. Det er vigtigt at den drypper godt af, så man ikke sidder der med en vandet hummer.
Halver hummeren og giv kløerne et ordenligt slag og server straks eller afkøl hummeren. Den bør ikke være køleskabskold ved servering- det tager en del af den fine smag.

Server evt. safran mayonnaise til.

2 æggeblommer
smags neutral olie
lidt citronsaft eller lys eddike
ca. 5 stilke safran udblødt i lidt vand
salat og peber

Hæld æggeblommerne i et højt blenderglas, start blenderen og hæld langsomt olie i til mayonnaisen får den passende konsistens. Smag til med eddike, safran salt og peber.

Mayonnaisen kan holde sig 3-4 dage i køleskab. Server evt resten af til dampet hvid fisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar