torsdag den 25. oktober 2012

Græskarbrød

Til de skønne græskarsupper og andre efterårssupper passer det super med et græskarbrød.

300 g hokkaidogræskar
25 g gær
2 dl lunt vand
1 dl kærnemælk
125 g fuldkornshvedemel
ca. 575 g hvedemel
1½ tsk salt

Rengør græskaret, kasser kerner og løs "hud" og skær kødet i små terninger. Hæld dem i en gryde, hæld vand over, så det netop dækker og kog op. Lad dem simre i ca. 5 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og mos græskaren. Udrør gæren i lidt af vandet, tilsæt resten af vandet, kærnemælk, græskarmos, fuldkornsmel og salt og ælt hvedemel i til dejen er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve overdækket på et lunt sted. Ælt den i gennem, form til et rundt brød og læg det på en bageplade med bagepapir. Lad det efterhæve i min. 30 min. Bag det ved 210 grader i ca. 35 minutter. Afkøl på en rist og pak det i en plastikpose til det skal spises.

Bonusinfo- Græskar skulle være godt for fordøjelsen  

Et græskarbrød for øvede smagsløg

250 g rengjort græskar
1 løg
25 g gær
2½ dl vand
1 tsk karry eller raz el hanut
1 tsk salt
200 g rugmel
ca. 300 g hvedemel

Riv græskar og løg fint. Rør gæren ud i lidt af vandet, tilsæt resten af vandet, kærnemælk, græskar, løg, karry og salt. Ælt mel i til dejen slipper bordet/ skålen og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time. Ælt igennem og læg dejen i et ovnfast fad. Lad det efterhæve i ca. 20 minutter. Bag brødet ved 200 grader i ca. 40 minutter. Afkøl brødet på en rist og opbevar det i en plastikpose, når det er afkølet. Smager også meget godt ristet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar