søndag den 23. september 2012

Søndagskylling - det er godt nok farligt!


Foto Bjørn Jacobsen til SØNDAG
Der er colibakterier  i de fleste kyllinger, så det er noget af en dræber man lægger i indkøbskurven!
Jeg vil ikke nedgøre de farer, der er ved at spise kylling og æg. Men hvis man omgår sine råvarer med respekt, har en rimelig høj hygiejne i køkkenet og i det hele taget køber store, flotte og gerne økologiske produkter er der ingen grund til at lade kyllingerne ligge. Og denne skønne ret (som jeg har lavet til Ugebladet SØNDAG)  er super lækker. God søndag og velbekomme.


1 kylling
4 dl æblemost
4 æbler
½ dl balsamico
Rigeligt med timian

Tilbehør kartofler

Tænd ovnen på 180 grader. Dup kyllingen tør og del den i to med en skarp kniv. Varm fedtstof på en pande og brun kødet heri. Krydr godt med salt og peber. Tør æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i både. Hæld mere fedtstof på panden, steg æblerne heri et par minutter. Hæld balsamico over og lad det simre yderligere et par minutter. Læg æbler og timian i et ovnfast fad og læg kyllingen ovnen på. Krydr med salt og peber. Hæld æblemost over og stil fadet i ovnen. Steg det mørt, det tager ca. 1 time.
Rengør kartoflerne, vend dem i olie, salt og peber og steg dem med i ovnen i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar