tirsdag den 18. september 2012

Brombær



Det er et kanon brombærår. Buskene bugner af de skønne, sunde bær. Lad de andre spise goribær, acai og vandede blåbær og spis selv de bær, der er lige her i dit hood. 
Bær hører til de allersundeste fødevarer. Så sunde, at et hav af dårligdomme i mange tilfælde kan forebygges, hvis du spiser 150 g brombær om dagen. Det er kombinationen af vitaminer og mineraler, der gør dem supersunde. Og kan I komme i tanke om andre råvarer, der smager så godt, er så sunde og så samtidig gratis?
Spis bærerne lige fra busken eller brug dem i yoghurt, desserter og kager.

1 kg brombær
1 skive citronskal
Ca. 250 g lys rørsukker evt. lidt mere
Melatin til jævning

Hæld brombær og citronskal i en gryde. Hæld sukker over og lad det stå til sukkeret er smeltet. Kog langsomt op og kog til bærerne er møre. Smag til med sukker. Tag bærerne op i et rent glas med en hulske. Jævn lagen med melatin og hæld den over bærerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar