torsdag den 19. april 2012

Urtebrød med kram

På min krydderihylde står der en del blandinger, der snart har overskredet sidste salgsdag og som desværre nok aldrig bliver brugt. Men det sker ikke for de nye krydderblandinger fra Urtekram. De er primært lavet på salt og så blandet med forskellige krydderier. De smager herligt til kartofler, humus, chiliconcarne, rodfrugter og brød. Bland gerne kartoffelkrydderiet med cajunmix, det er et stærkt men spiselig miks.

Urtebrød med kram
Et krydret brød der passer godt til maden

15-20 g gær
2 ½ dl lunt vand
1 tsk kartoffelkrydderi
1 tsk Cajunmix
75 g rugmel
250 g hvedemel


Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet og krydderier. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper skålen. Lad den hæve lunt og overdækket i en lille time. Ælt dejen igennem, lad dejen efterhæve ca. 20 minutter. Bag brødet i 10 minutter ved 240 grader, skru ned til 200 grader og bag færdigt i  ca. 20 minutter. Afkøl på en rist og opbevar brødet i en plastikpose når det er afkølet.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar