mandag den 23. april 2012

Hak til!


Hakket kød er meget mere end kød. Det er også en hel masse fedt. I de pakker man køber i supermarkeder, kan man roligt regne med at 20 % af det de kalder kød, er fedt. Hvis kødet bliver stegt som hakkebøf eller frikadeller betyder det ikke så meget for figuren, hvis man altså udlader at spise stegefedtet. Det er en helt anden sag, hvis man laver en gryderet eller lasagne med det fede hakkede kød. Så ryger det hele ned om hjertet eller ned på hofterne. Hvis du vil undgå det, må du vælge kød med max. 10 g fedt pr. 100 g og så bruge rigtig mange grøntsager sammen med kødet. 

Dette er ikke mindre end verdens bedste ret med hakket okse og det er min fars opskrift!

2 løg
4 fed hvidløg
½ hvidkål
400 g hakket oksekød
fedtstof til stegning
soja og peber
tilbehør hvidløgsdressing, salat og evt. tomat, agurk og peberfrugt. 

Pil og hak løg og hvidløg. Skær kålen i tynde strimler. Varm fedtstoffet op i en stor pande og sauter løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det. Hæld kålen på panden og vend det rundt til det falder samme. Smag til med soja og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar