onsdag den 14. december 2011

Sylt din appelsin


14. december



Der er langt mellem de gode appelsiner. Men hvilken appelsin forventer vi at få, når vi betaler mindre end 2 kroner for den? Der skal nok rystes lidt flere gryn ud af lommen, hvis man vil have en god appelsinoplevelse. Husk endelig, at der er forskel på appelsiner. Der er dem med ganske tynd skræl, der egner sig bedst til at blive presset, og så er der dem med tyk skræl, der er bedst at pille. Hvis du møder din grøntsagsmand, når du køber ind så spørg hvordan appelsinerne smager, om de er søde eller sure, tørre eller saftige.

Appelsinsyltetøj

2 ikke sprøjtede appelsiner
1 dl appelsinsaft
100 g sukker
½ flækket vanillestang uden kerner

Vask appelsinerne og halver dem. Skær dem i tynde skiver og hæld dem og saften i en gryde med sukkeret. Lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 25 minutter til saften er blevet sirupsagtig.


Foto Gertrud Sabroe Termansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar