torsdag den 29. december 2011

Kransekage

Klokken 24 skal danskerne have kransekage, og det ville være en skam at drikke tør mousserende vin til den. Samtidig kan det komme som et chok for maven, med den tørre mousserende, så prøv hellere de mildere, halvtørre eller søde vine. 
Til Jer der køber ind i Flensborg kan jeg anbefale Der Weinhändler i Westerallee 139, han har vine fra det italienske hus Bellenda og de laver forrygende mousserende vine. De har bl.a. en sød prosecco, der passer godt til kransekage eller desserter. Den tørre prosecco fra samme firma kan bruges både klokken 18 og klokken 24, hvis man altså ikke spiser kransekage. De koster begge 10 euro.

Godt nytår fra Louises Køkken  

Min mands moster er en mester ud i kransekage og fra hende har jeg denne opskrift.

250 g marcipan
65 g flormelis
1 æggehvide
Glasur
100 g flormelis
2 dråber eddike og vand
Tænd ovnen på 210 grader. Ælt marcipan sammen med flormelis og æggehvide. Form dejen til små aflange kager og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 minutter til de er lysebrune. Rør eddike i flormelisen, og rør vand i til det har en sej konsistens. Fold et kræmmerhus af bagepapir og hæld glasuren i. Fordel glasuren på de afkølede kager. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar