søndag den 17. juli 2011

Meget mere melon

Det er ikke kun i Frankrig de har dejlige markeder med frisk frugt, fisk, kød og lækre oste. 
Her i Flensborg har vi to gange om ugen det skønneste madmarked. I dag har jeg blandt meget andet slæbt vandmeloner, abrikoser, kirsebær og tomater op ad bakken.

Melonen bliver brugt til en dejlig bowle og abrikoserne kommer i marmelade med gulerødder.

Vinmelon
Skær toppen af en lille vandmelon og udhul den med en ske. Spis melonkødet eller skær det i små terninger og kom det tilbage i melonen. Bland 1 fl. kold rosévin med saften af 1 appelsin og smag til med sukker. Hæld roséen i melonen og fyld op med hindbær, ribs og solbær.
Frys evt.hindbær, ribs og solbær ned før de kommer i melonen så de fungerer som isterninger.


Abrikos marmelade med gulerødder
1 kg abrikoser
2 gulerødder
750 g sukker
1 vanillestang
Saft af 1 citron
Vask abrikoserne, halver dem og fjern stenene. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Hæld abrikoser, gulerødder og sukker i en gryde med en flækket vanillestang. Kog det op og skru ned for varmen. Kog marmeladen til gulerødderne er møre. Smag evt. med mere sukker. Hæld marmeladen på rene glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar