tirsdag den 12. juli 2011

Frisk, friskere fisk

Når man bevæger sig langs vandet i Danmark skal man jo spise fisk og ikke kun den på dåse og glas.
I sommerhuset i Havnsø fik jeg et opkald fra min søn, der havde været på havet i to timer med naboen for at fange fisk. ”Hav kameraet parat, vi kommer i land nu”. Min stolte søn og datter havde fanget 14 fladfisk!
Vi inviterede naboerne ind og fik en storslået middag med meget frisk fisk, salater, kartofler og remoulade fra tube ”der skal jo noget til at skjule smagen af fisk”,  var der et par børn der mente.
En anden nabo ryger makrel, så hver lørdag er der røget makrel på 100 frokostborde i Havnsø og omegn. Makrellerne skal være guldglinsende, fede og bløde når man køber dem. Jeg er absolut ikke til de åbne, men det er jo en smagssag.



Den ultimative sommermad
 2 røgede makreller
10 kogte kartofler
4-6 skiver ristet rugbrød med smør
10 radiser
1 løg eller et stort bundt purløg

Rengør makrellerne. Skær kartoflerne i skiver og læg dem på det smurte brød. Fordel fisken på kartofler. Skær radiser og løg i skiver og arranger det på brødet. Spis straks.




Salat med gulerødder
God til friskfanget fisk.

½ kg gulerødder
1 spsk mayonnaise
1 spsk olie
1 tsk sennep
1 spsk eddike
1 tsk revet løg
Salt og peber
Basilikum

Skræl gulerødderne i lange strimler. Rør mayonnaise, olie, sennep, eddike og løg sammen og smag til med salt og peber. Pynt med basilikum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar